Warsztaty Kulinarne „Z pastwiska na talerz”
Zapraszam Was na warsztaty „Z pastwiska na talerz”

Będzie konkretne gotowanie, trochę opowieści i wszystko co powinien wiedzieć świadomy mięsożerca.

Na warsztatach poznacie trzy mięsa Królową Mięs Wołowinę i jej dwie Damy Dworu Jagnięcinę i Kozinę.

Smakowite warsztaty otwieramy w piątkowy wieczór przy kolacji, w przygotowaniu której po części weźmiecie udział. Między innymi przygotujemy steka i burgera. Będzie część teoretyczna, podczas której opowiem Wam jak to się zaczęło, dlaczego jemy mięso, które hodujemy, jak żyją nasze zwierzęta, aby później stać się naszym pożywieniem.

Na warsztatach poznacie różne rodzaje i części mięsa. Dowiecie się do jakich potraw najlepiej je wykorzystywać, nauczycie się jak je przyprawiać, marynować, smażyć czy piec.

Sobota to część praktyczna, dlatego zaraz po śniadaniu zaczynamy gotować.

W niedzielę zakończymy nasz weekend długim i obfitym śniadaniem.

Gotujemy i jemy w Agrodomu, natomiast pokoje będą przygotowane w Domu pod Lasem.

Pokój 2-os z łazienką i małym aneksem kuchennym
Dwa pokoje 2-os ze wspólną łazienką i aneksem kuchennym
Dwa pokoje 2-os ze wspólną łazienką i aneksem kuchennym

Co będziemy jeść?
To, co ugotujemy w trakcie warszatów!

A to nasze menu:

-tatar wołowy lub wątróbka z owocami i cebulą,
-harira z koziną,
-udziec w sosie jałowcowym lub ozór wołowy w sosie chrzanowym,
-wołowina po Burgundzku,
-kozina lub ossobuco jagnięce by Okrasa,

P.S Nie możemy się doczekać, aż w końcu my zjemy coś przygotowanego przez naszych Gości 🙂

Maksymalna liczba gości: 10 osób

Pobyt i udział w warsztatach: 700 zł/osobę

Termin: Weekendy od 1.12.2023 do 22.03.2024

Jest możliwość ustalenia indywidualnego terminu dla grup zorganizowanych

Formularz zgłoszeniowy